Prajitura Alba ca Zapada

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 1 Feb 2010 | 26601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru foi:
  • 3 oua 
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri ulei 
  • 3 linguri lapte 
  • 1 lingurita rasa praf de copt 
  • sare 
  • 450 g faina
  • Crema
  • 500 ml lapte 
  • 2 linguri cu varf faina 
  • 250 g unt
  • 275 g zahar pudra 
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare

 

-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.E indicat ca prajitura sa stea o noapte la frigider sau 1 zi sa se inmoaie.
Nu am poze pas cu pas pentru ca am pregatit-o pentru ziua mea si era ora 1,deci nu mai aveam pofta de poze!este fff buna!!!sa nu va speriati cand vedeti foile asa de tari pentru ca dupa o noapte sunt perfecte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:47

eu nu am mai facut prajituri cu foi pe dosul tavii,dar de ziua mea m-am pus pe treaba pentru ca vroiam cv mai consistent sa duc la colegi

elena1988 1

08.03.2011, 11:05

adry88 1

07.07.2011, 11:01

buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada